معرفی انواع بند ساعت مچی
معرفی انواع بند ساعت مچی، جنس، ویژگی و موارد کاربرد هر کدام را در این مطلب برای شما توضیح خواهیم دارد.
بندها یکی از اساسی ترین قطعات یک ساعت را بند آن تشکیل میدهد و انواع متنوعی را از قطعات ساعت های مچی را تشکیل میدهند. بندها متناسب با هر سلیقه و کاربرد تفاوت دارند و از ضد حساسیت گرفته تا بندهای محکم برای ساعت های نظامی یا ورزشی برای مصارف مختلف تولید میشود و نقش اساسی خود را در انتخاب ها بازی میکند. بند های ساعت در تنوع زیاد، از بند های چرمی سنتی گرفته تا بندهای استیل ضد زنگ و بندهای لاستیکی، تولید و به بازار مصرف عرضه می شوند.
انواع بند ساعت مچی نقش مهمی در ظاهر یک ساعت مچی ایفا می کند و بر نو به نظر رسیدن ساعت مچی شما تاثیر دارد. حتی در بعضی از موارد می تواند تعیین کننده زنانه یا مردانه بودن ساعت باشد.
انواع بندهای ساعت مچی زنانه و مردانه
طبق دسته بندی کلی میتوان بندهای ساعت مچی را به موارد زیر تقسیم بندی نمود:
1- بندهای چرمی و پوستی
از گذشته تا کنون بند های چرمی به واسطه استفاده آسان و همچنین ظاهر ساده شان از محبوبیت بالایی در میان مصرف کنندگان این کالا برخوردار بوده اند. این نوع بندها بر اساس سایز قاب ساعت از پهنای ۱۲ شروع میشوند و به صورت استاندارد تا پهنای ۲۴ در بازار وجود دارند. اغلب بندهای چرم طبیعی از پوست شترمرغ و یا گوساله تهیه می شوند. ارزانی و در دسترس بودن این پوست ها، استفاده از آن ها را مورد استقبال بیشتری از طرف تولیدکنندگان قرار می دهد.
همچنین از مزیت های دیگر این نوع چرم ها می توان به کم ضرر بودن آنها در تماس با پوست انسان اشاره کرد.البته مخلوقات دیگری هستند که برخی از سازندگان از پوست آن ها اقدام به تولید بند های چرمی و پوستی می کنند. برای مثال کوسه ها، سوسمارها، تمساح ها، خوک ها و بزها جهت تولید چرم مشهور هستند. به عنوان یک قانون اغلب سازندگان مراقب هستند که از پوست حیوانات در حال انقراض استفاده نکنند.
2- بندهای فلزی
بین انتخاب یک ساعت با بند چرم یا یک ساعت با بند فلزی همیشه اختلاف نظر وجود دارد. علاقه مندان به بندهای فلزی معتقدند که این بندها از ماندگاری و استقامت بیشتری بهره می برند. همچنین بند های فلزی به خاطر ساختارشان از احتمال باز شدن کمتری از دست مصرف کننده در زمان استفاده برخوردارند. در پایان هماهنگی ساعت های بند فلزی با لباس های روز مره هماهنگ کردن، مشکل به نظر می رسد.
3- بندهای ارتشی، نظامی
این بند ها بیشتر ظاهر ساعت های خلبانی را در ذهن ما تداعی می کنند. جنس آن ها از لاستیک، برزنت و از فلز است. این دسته از بندها بیشتر توسط نیروی نظامی مورد استفاده قرار می گرفته است. بندهای لاستیکی یا برزنتی در برابر آب مقاومت بیشتری دارند و به راحتی می شود آن ها را با آب شست.
4- بندهای سرامیکی
بندهای سرامیکی به بندهای استیل شباهت دارند ، اما غیر فلزی هستند و به راحتی خط و خش بر نمی دارند. وزن کم تری دارند و در زمان تعریق پوست دست نیز حساسیت خاصی ایجاد نمی کنند. وقتی حرف از ساعت های سرامیکی پیش می آید ما بیشتر برند رادو را به یاد می آوریم که از اواسط ۱۹۸۰ میلادی در تولید این نوع ساعت ها پیشگام بوده است. البته کارخانه های دیگری هم هستند که از این نوع ترکیب استفاده کنند.
5- بندهای تیتانیوم
امروزه شاهد آن هستیم که اغلب ساعت های ورزشی به خصوص شنا از تیتانیوم ساخته می شوند. این فلز، ضد خش نیست، اما به طور کلی از وزن کم تری برخودار است و عمر بیشتری نسبت به استیل دارد. یکی دیگر از مزیت های Titanium این است که هرگز دچار تغییرات شیمیایی و زنگ زدگی نمی شود. که البته این مزیت نه تنها برای شناگران بلکه برای همه ما مفید و کاربردی به شمار می آید.
6- بندهای پلاستیکی
از انواع بند ساعت مچی میتوان به بندهای پلاستیکی اشاره کرد که از جمله بندهای پر کاربرد در ساعت ها میباشد که در مدلهای گوناگون عرضه میشود. در گذشته این بندها بعنوان بندهای ارزان قیمت استفاده میشد ولی با تحول تکنولوژی بندهای جدید ضد حساسیتی تولید شد که کاربرد و طرفداران بسیار زیاد پیدا کرد.
جمع بندی
شاید در ابتدای امر بند های ساعت مچی فقط وسیله ای برای اتصال ساعت به دست بود ولی بعد از گذشت زمان کاربردهای گوناگونی برای مصارف مختلف پیدا کرده و بصورت حرفه ای تری مورد استفاده قرار گرفت. پس در هنگام خرید ساعت بسته به نیاز شخصی خود بند مورد نظر را خریداری یا تعویض نمایید. ب